Fotografie: Ernest Selleger – ernestselleger.nl

Thomas Saverschel, in 1964 geboren te Wenen, is onze voorzitter en lijsttrekker en woont al zijn hele leven in Nederland en heeft de Nederlandse nationaliteit.

Zijn interesse voor de politiek kreeg hij door Pim Fortuyn en deze had hij graag als Minister President gezien, helaas… het heeft niet zo mogen zijn.

In 2003 is Thomas naar Alkmaar verhuisd en heeft zich aldaar als lid bij de Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) ingeschreven.

Na enige niet erg politiek actieve jaren begon de politiek voor hem opeens toch weer te kriebelen. Door zijn inschrijving als lid van 50PLUS kon hij de cursus ‘Algemene Politieke Kennis’ gaan volgen waardoor hij kennis maakte met de monitor Frans J. Kilian. Mede dankzij de cursusleiders is hij voor de afdeling Noord-Holland 50PLUS bestuurslid geworden.

Hij had, met het provinciale bestuur, graag een afdeling van 50PLUS in Alkmaar gezien maar het hoofdbestuur van 50PLUS werkte daar niet aan mee.

Om toch de Alkmaarse burgers bij te kunnen staan zonder een one issue partij te worden heeft hij samen met Frans J. Kilian de Democratische Partij Alkmaar opgericht en willen zij op 21 maart 2018 aan de gemeenteraads verkiezingen van Groot Alkmaar meedoen.

Thomas heeft jaren ervaring als bedrijfsleider bij verschillende (winkel)bedrijven en is op dit moment zelfstandig ondernemer.

Als ondernemer houdt hij zich ondermeer bezig met computers, lesgeven in gebruik van computers, reparatie en begeleiding bij aankoop van tablets, pc of laptop.